SV. AMBROŽ POD KRVAVCEM – ZGORNJA POSEKA, 1320 m
Vzletišče se nahaja na gozdni poseki nad cesto, ki pelje od Sv. Ambroža proti Jezercem in Krvavcu. Primerno je za JV, JZ in delno Z vetrove. Opremljeno je z vetrno vrečo. Dostop je iz vasi Grad mimo Ambroža – cca. 12km.

PRISTAJALNO MESTO / GRAD ( na vzhodni strani vasi), 425 m
Pristajalni prostor je velik cca. 1ha in je opremljen z vetrno vrečo. Ob pristajalnem prostoru je parkirišče za osebne avtomobile.
To je uradno pristajalno mesto za polete s področja Krvavca.

Pozor: Meja prepovedanega CTR zračnega prostora teče mimo pristanka Grad, zato je letenje južno od pristanka prepovedano!

VELIKA PLANINA – POLJANSKI ROB, 1600 m
Nahaja se približno 5 minut hoje od zgornje postaje sedežnice (Gradišče), po grebenu v smeri proti jugovzhodu. Vzletišče je travnato, dokaj strmo, vendar dovolj prostrano za relativno brezskrben vzlet. Na zgornji strani je omejeno z ograjo (pašniki), opremljeno pa je tudi z vetrno vrečo. Primerno je za JV, J in JZ vetrove, ki pa ne smejo biti premočni, saj se veter v dolini kanalizira.
Gondolska žičnica vozi na Veliko planino v sezoni vsako polno uro, ob vikendih pa vsako uro skozi vse leto.

KAMNIŠKI VRH – PLANJAVA, 1240 m
Vzletišče Kamniški vrh – Planjava.


PRISTAJALNO MESTO – ŽUPANJE NJIVE, 440 m
Uradno pristajalno mesti Županje Njive pri stahovici.

Neuradno PRISTAJALNO MESTO – GODIČ PRI KAMNIKU 425 m
Pristajalno mesto se nahaja na pričetku vasi Godič iz smeri Kamnika. Na velikem drevesu ob cesti se nahaja tudi vetrna vreča. Primerno je tudi za pristajanje z jadralnim zmajem.