INFO: ob kliku na sliko ali naslov, se odpre lokacija

SV. AMBROŽ POD KRVAVCEM – ZGORNJA POSEKA, 1320 m
Vzletišče se nahaja na gozdni poseki nad cesto, ki pelje od Sv. Ambroža proti Jezercem in Krvavcu. Na najzahodnejši točki nad Lukenskim Grabnom se nad cesto odpre velika gozdna poseka. Tu pustimo avto in gremo peš še 50m višinske razlike na vzletišče. Primerno je za JV, JZ in delno Z vetrove. Opremljeno je z vetrno vrečo. Dostop je iz vasi Grad mimo Ambroža – cca. 12km.

PRISTAJALNO MESTO – GRAD, 425 m
Pristajalni prostor je velik cca. 1ha in je opremljen z vetrno vrečo. Ob pristajalnem prostoru je parkirišče za osebne avtomobile. Paziti je treba na kozolce in daljnovode v bližini.

Pozor: Meja prepovedanega CTR zračnega prostora teče mimo pristanka Grad, zato je letenje južno od pristanka prepovedano!

VELIKA PLANINA – POLJANSKI ROB, 1600 m
Nahaja se približno 5 minut hoje od zgornje postaje sedežnice (Gradišče), po grebenu v smeri proti jugovzhodu. Vzletišče je travnato, dokaj strmo, vendar dovolj prostrano za relativno brezskrben vzlet. Na zgornji strani je omejeno z ograjo (pašniki), opremljeno pa je tudi z vetrno vrečo. Primerno je za JV, J in JZ vetrove, ki pa ne smejo biti premočni, saj se veter v dolini kanalizira.

KAMNIŠKI VRH – PLANJAVA, 1240 m
Vzletišče Kamniški vrh – Planjava.

PRISTAJALNO MESTO – ŽUPANJE NJIVE, 440 m
Uradno pristajalno mesti Županje Njive pri Stahovici.

PRISTAJALNO MESTO – GODIČ PRI KAMNIKU 425 m
Neuradno pristajalno mesto se nahaja na pričetku vasi Godič iz smeri Kamnika. Na velikem drevesu ob cesti se nahaja tudi vetrna vreča. Primerno je tudi za pristajanje z jadralnim zmajem.