Društvo za letenje z jadralnimi padali Polet Kamnik oz. Polet Kamnik ima bogato tradicijo. Ustanovljeno je bilo 8.8.1990 in je bilo eno izmed prvih društev za letenje z jadralnimi padali v Sloveniji.


Prvi let z jadralnimi padali v Sloveniji je bil izveden leta 1984 iz pobočja Dobrče (opravil ga je Dare Svetina, s klasičnim padalom, devetceličnim parafoilom), na Kamniškem vrhu pa je bil prvi let opravljen leta 1986, tako da lahko rečemo, da je Kamniški vrh zibelka jadralnega padalstva v Kamniku in širši okolici. V svojih začetkih so kamniški jadralni padalci že leteli tudi iz Grintovca, Brane in Planjave. Med priljubljena vzletišča je spadala tudi Velika planina.


V svoji bogati zgodovini je društvo imelo vrhunske tekmovalce in tekmovalke, ki so dosegali odlične rezultate tako na državnih, kot tudi na evropskih in svetovnih tekmovanjih. Društvo je bilo organizator ali so-organizator številnih državnih prvenstev, kot tudi evropskega prvenstva. V preteklosti je imelo društvo tudi svojo šolo, kjer se je izšolalo veliko število novih jadralnih padalcev.


Smo člani Zveze za prosto letenje Slovenije, ki združuje društva, ki se ukvarjajo s prostim letenjem. Vsako leto organiziramo delovne akcije na katerih urejamo naša vzletišča in pristanke. Med naša najbolj priljubljena vzletišča spadajo Kamniški vrh, Velika planina, Špica nad Kamnikom ter Ambrož pod Krvavcem, letimo pa iz vzletišč po celotni Sloveniji, kot tudi tujini. Naša 3 vzletišča (Ambrož zg. poseka, Velika planina in Kamniški vrh so registrirana vzletišča na katerih se lahko tudi organizira državna in mednarodna tekmovanja.


Dandanes društvo šteje preko 40 članov, nekateri so bolj, drugi manj aktivni, vse pa povezuje veselje do letenja.
Naša bogata zgodovina se še piše in vabimo vas, da spremljate našo spletno stran, da boste na tekočem z vsemi aktivnostmi, ki jih bomo izvajali.